Форма входу

Випадкове фото

Наше опитування

Ваше основное занятие
1. работаю в организации, предприятии
2. ищу работу
3. студент ВУЗа
4. учащийся школы, гимназии
5. имею свою фирму
6. студент училища, коледжа, техникума
7. другое
8. пенсионер
9. ничем не занимаюсь
Всього відповідей: 134

Друзі сайту



Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук по сайту









    Вівторок, 16/04/24, 18.47.55
Вітаю Вас Гость | RSS  | Головна | Мій профіль | Вхід | Вихід|
ПЕТРОПАВЛІВСЬКА БОРЩАГІВКА
Каталог статей


Головна » Статті » Спорт

Спорт в Петропавлівській Борщагівці

Важливу роль у житгi мешканцiв сiл Петропавлівська Борщагівка та Чайки вiдiгpaє спорт, чому активно сприяє сiльська рада.

Щороку з її бюджету видiляються де­сятки тисяч гривень для підтримки спортсменiв. Для розвитку спорту тут створею всі умови.

На аренах "Чайки" проводяться рiзно­манітнi вceyкpaїнськi та мiжнароднi зма­гання. Тут демонструють свою майстер­нiсть приборкувачi неба - пiлоти, плане­ристи. Центральний аероклуб уможлив­лює вiдчyти захоплення польотом всix бажаючих. На "Чайцi" проходять змаган­ня з мотоспорту. У спортивнiй боротьбi беруть участь представники з багатьох куточкiв України. Змагання не лише визначають найсильнiших, а й випробо­вують на мужнiсть, витримку та смiли­вiсть. Майстернiсть переможцiв дaє змо­гу здобувати найвищi нагороди.

Практично мешканцi сiл Петропавлiв­ська Борщагiвка i Чайки щовиxiднi зби­раються на спортивному комплексi, щоб повболiвати за спортсменiв. Досить часто "Чайка" стає ареною грандiозних концертiв, фестивалiв.

За oстаннi роки значнi успixи досягну­то в футболi. Розвитком цього видуспорту опiкується iнструктор сiльської ради Олександр Hirpyцa, який тренирує команду "Чайка". Ним створена й одно­йменна волейбольна команда.

У спiшно виступає "молодiжка" фут­больного клубу "Борщагiвка". 11 очолюєтренер Irop Машков. Молодi футболiсти демонструють цiкаву й професiйну гру, є прикладом для молодi села. Професiйне занятгя спортом приносить високі ре­зультати. Завдяки своїй наполегливостi значних спортивних успiхiв досягло багато спортсменiв.

Ряд спортсменiв своєю участю у спор­тивних змаганнях рiзних piвнів просла­вили не лише село, а й усю Україну: це I.B.Попова, Л.А.Ковiнченко, М.М.Афанасенко, H.I.Яценко.

Великий iнтepec у молодi села, шко­лярiв викликає занятгя фiзичною куль­турою i спортом. Адже це не тiльки змiц­нює здоров'я пiдростаючого поколiння, але й пiдносить престиж i авторитет кожної молодої людини, тим бiльше у разi досягнення високих спортивних ре­зультатiв на республiканському й мiжна­родному рiвнях.

Чимало значних результатiв на спор­тивних аренах досягли спортсмени Пет­ропавлiвської Борщагiвки:

     Олександр Попов - майстер спорту мiжнародного класу з кiкбоксiнгу;

Наталiя Яценко - багаторазова чемпi­онка свiтy, заслужений майстер спорту закадемiчної греблi;

     Анатолiй Ковiнченко - майстер спорту з бiатлону;

     Biтa Якимчук - майстер спорту мiжна­родного класу з лижних гонок;

Олександра Бернадська - майстер спорту мiжнародного класу з пiдводного плавання;

     Наталiя Бiрюк - майстер спорту мiж­народного класу з тайського боксу.

Вони не тiльки презентують наш насе­лений пункт в україні, за кордоном, алей є орiєнтиром для молодi та школярiв.

Сiльська рада опiкується будiвництвом та утриманням у належному cтанi спор­тивних споруд за мicцем проживаннягромадян.

у 2009 р. за кошти мiсцевого бюджету профiнансовано:

450 тис. грн - мiнi-футбольне поле на територiї Петропавлiвсько- Борщагiв­СЬКО1 загальноосвiтньої школи та фут­больне поле в районi рiчки Нивка на межi з територiєю села Софiївська Бор­щапвка;

4,5 млн грн - реконструкцiя шкiль­ного cтaдioнy iз сучасним штучним по­криттям поля, трибунами на 800 мiсць тапiдсобними примiщеннями (роздягальнi для команд, суддiв, тpeнepiв, душовi та кiмнатa вiдпочинку);

обладнано дитячi спортивнi май­данчики на територi1 села Чайки (кошти мicцeвoгo бюджету - 4 тис. грн, УК «ЕКОСОРБ» - 15 тис. грн);

- введено в штат сiльської ради та фiнансується робота iнcтpyктopa зi спор­тивної роботи;

28955 грн видiлено на утримання футбольної команди та придбання спор­тивного iнвентаря i спорядження за ра­хунок фiнансової установи "Зембанк" таресторанного комплексу "Опалова хата" на загальну суму близько 30 тис. грн.

Багато цiкавих мiжнародних та всеук­раїнських змагань проходять на спортив­ному комплексi "Чайка":авiамодельнi та парaшyтнi змагання; автогонки і картинг.


   

  

Teніснa школа "Дiарсо"

На територiї житлового масиву "Укр­газ" (село Чайки) побудовано тенiсний корт i спортивний майданчик з покрит­тям (надувний каркас).

3 2007 р. у селi дiє нова теніснa шко­ла "Дiарсо", директором якої є Л.М. Ти­таренко. Тут тренуються як дiти, так i дорослі.

У школi, крім, власне, навчального процесу, проводяться i змагання, причо­му змагаються як чоловiки, так i жiнки. Облаштованiсть iгрових кортів, сучасний дизайн, привабливий інтер’єр  - все це створює комфортнi умови для занять та вiдпочинку i мaє справдi свiтовий piвень.

 

Категорія: Спорт | Додав: Mary (29/01/11)
Переглядів: 1455
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Petropavlivska Borshchagivka@2024