Форма входу

Випадкове фото

Наше опитування

Ваше основное занятие
1. работаю в организации, предприятии
2. ищу работу
3. студент ВУЗа
4. учащийся школы, гимназии
5. имею свою фирму
6. студент училища, коледжа, техникума
7. другое
8. пенсионер
9. ничем не занимаюсь
Всього відповідей: 134

Друзі сайту



Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук по сайту









    Середа, 24/04/24, 02.08.26
Вітаю Вас Гость | RSS  | Головна | Мій профіль | Вхід | Вихід|
ПЕТРОПАВЛІВСЬКА БОРЩАГІВКА
Каталог статей


Головна » Статті » Культура

Заклади культури
Культура
 
На жаль на даний час в с.Петропавлівська Борщагівка будинку культури чи клубу не має. Більшість заходів відбуваються в шкільній актовій залі. В селі Чайки є невеличкий клуб.

  На належному органiзацiйно-творчому piвнi проводяться численнi куль­турно- мистецькі заходи: державні свята День Незалежностi, День Перемоги, Восьме Березня; освiтянськi свята - День знань, свято Вчителя; народнi свята івана Купала, Рiздво; презентацiї книг мiсцевих письменникiв. Клуб с. Чайки розмiщений з 1970 р. в пристосованому примiщеннi їдальнi господарства.
З 1972 р. його очолює Галина Якiвна Дудар.
У закладi культури працюють народ­ний аматорський колектив "Берегиня", гурток сольного спiву (художнiй Kepiв­ник Ольга Григорiвна Давиденко), дра­матичний гурток та гурток з художньогочитання (художнiй керiвник Галина Якiвна Дудар). З 1984 р. заклад культури є вiдмiнником культмасової роботи та удостоєний диплома обласного вiддiлу культури "За вiдмінну роботу". Колектив"Берегиня" - учасник обласних, район­них та сiльських свят. Його учасникамиє люди, якi ще пiдлiтками в далекихсiмдесятих прийшли сюди: це Ольга Сте­панiвна Ганага, Надiя Петрiвна Ганага, Галина Ceменівнa Козир.
Народний аматорський колектив "Барви" заснований ще в 70-х роках хх ст. Першим керiвником була Мас­люченко Валентина Йосипiвна, яка пра­цювала на вicовiй радгоспу "Совки", а згодом - завфермою. Колектив протягом свого iснування завжди був активиим учасником культурно-масових заходів. Навiть пiсля Чорнобильської катастрофи своїми виступами пiдтримував дух пра­цiвникiв атомної станцiї. І сьогоднi мо­лодi духом учасники цього спiвочого ко­лективу - завжди бажанi учасники ycix значущих подiй села.
Сiльська рада постiйно дбає про роз­виток творчих талантів, активно працює над Програмою "Розвиток культури населi", фiнансуючи потреби художнiхколективів.
З мiсцевого бюджету були видiленi кошти в cyмi 6,8тис.грн на докомплек­тування концертних костюмiв для учас­никiв художньої самодiяльностi до ранi­ше видiлених: у 2006 р. - 10 тис.грн, у 2007 р. - 27, 7тис.грн, у 2008 р.16,1тис.грн.
Сiльська рада надала 5,4 тис.грн для участi дiтей та художнього керiвника в10- му ювiлейному конкypci "Дзвени пiс­нями, pіднa земля, якии проходив у м. Севастополi. Лауреатами фестивалю стали І.Орлюк та А.Пархонюк.



Категорія: Культура | Додав: Nataly (29/01/11)
Переглядів: 1042
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Petropavlivska Borshchagivka@2024